Champagnehuis G. Tribaut

In de vallei van de Marne, ligt het pittoreske plaatsje Hautvillers. Het is een premier cru- gemeente in de Champagne. Dit was ook de woonplaats van de monnik Dom Pérignon.

In deze plaats ligt ook het champagnehuis G. Tribaut, een familiebedrijf sinds 1935. Ze verbouwen de drie druivensoorten, Pinot Noir – Pinot Meunier en Chardonnay. Hierdoor kunnen ze een grote diversiteit champagnes aanbieden. Ze bezitten meer dan 12 hectare grond in de Champagne.

Het familiebedrijf is toe aan de vierde generatie, waardoor ze blijven innoveren om de kwaliteit van de champagnes te verbeteren. De laatste jaren zijn er grote veranderingen geweest, onder andere een uitbreiding van de wijnkelder, nieuwe gistingruimte en wijnpers. Als gast is de grootste verandering zichtbaar bij de degustatieruimte. Dit is een moderne gedeelte met een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en Epernay.

Diverse champagnes werden in het verleden bekroond met vermeldingen in de Gault&Millau – Guide Hachette de vins – Revue des vins de France.

Champagnehuis Michel Littière

Michel Littiere is een familiebedrijf dat al drie generaties lang Champagne maakt. De wijnranken van de familie zijn gelegen in het Marne-dal, in de plaats Oeilly. De 5,5 hectaren zijn onderverdeeld in 25 perceeltjes. Elk met een eigen oriëntatie naar de zon en een andere bodemsamenstelling (klei, zand, krijt), dit zorgt voor een vermenging van verschillende smaakvolle wijnen, rijk in aroma’s. Michel Littière creëert zijn eigen merk sinds 1970, hiervoor werkte hij samen met zijn vader. Zoals bij veel champagnehuis wordt de liefde voor champagne doorgegeven aan de kinderen. Zo stapte dochte Marie-Hélène ook in het bedrijf. Haar man is eigenaar van wijnranken in Puisieulx, waar ook zijn champagne’s in de kelders liggen. Samen hebben ze een expertise opgebouwd die leidt tot meerdere vermeldingen in de Gault&Millau en de Guide Hachette. IN 2018 en 2019 kregen ze voor de Millésimé de Medaille d’or.