Moulin de l'Horizon

Le Moulin de l’Horizon is familiebedrijf dat gevestigd is in Le put Notre dame een klein plaatsje vlakbij Saumur. Saumur ligt midden in de Loire streek.

Als je naar de Loire rijdt duurt het tot Saumur voordat je een wijnrank ziet. De wijnranken liggen namelijk in het hoger gelegen zuiden van de stad Saumur. Zo’n 2 miljoen jaar geleden is het land opgestuwd door één van de vele ijstijden. Dit hoger gelegen gedeelte zorgt voor een adembenemende grottenstelsel waar genoeg kalk en overige mineralen aanwezig zijn. Dit voorziet de druiven van mineralen en frisheid.

De molen op het etiket verwijst naar de waterhuishouding van de wijnranken. Omdat de wijnranken erg hoog liggen was een goede drainage noodzakelijk. Heel lang heeft er een molen in le put de Notre dame gestaan om hier zorg voor te dragen. De combinatie zorgt voor een micro klimaat dat veel goede invloeden heeft op de druiventeelt. Deze molen is tijdens beschietingen in de 2de wereldoorlog verwoest. Nu staat er een boom en prijkt de oude molen op het etiket.

Joffrey is de huidige eigenaar van Moulin de l’Horizon. Hij heeft het bedrijf met zijn vrouw recent overgenomen. Zoals bij alle wijnboeren is zijn vader nog dagelijks te vinden in de velden en in de proeverij.