Champagnehuis Tribaut

In de vallei van de Marne, ligt het pittoreske plaatsje Hautvillers. Het is een premier cru- gemeente in de Champagne. Dit was ook de woonplaats van de monnik Dom Pérignon. Dom Pérignon heeft enorm bijgedragen aan het verbeteren van de opslag van champagnes. Hij is niet de ontdekker of uitvinder van de Champagne zoals velen denken. Je kan het graf van Dom Pérignon nog elke dag bezoeken in de abdij midden in Hautvillers. Hij staat op elk etiket van champagnehuis G. Tribaut.

Iets verderop ligt het champagnehuis G. Tribaut, een familiebedrijf sinds 1935. Ze verbouwen de drie druivensoorten, Pinot Noir – Pinot Meunier en Chardonnay. Hierdoor kunnen ze een grote diversiteit champagnes aanbieden. Ze bezitten meer dan 12 hectare grond in de Champagne.

Het familiebedrijf is toe aan de vierde generatie, waardoor ze blijven innoveren om de kwaliteit van de champagnes te verbeteren. De laatste jaren zijn er grote veranderingen geweest, onder andere een uitbreiding van de wijnkelder, nieuwe gistingruimte en wijnpers. Als gast is de grootste verandering zichtbaar bij de degustatieruimte. Dit is een moderne gedeelte met een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en Epernay.

Diverse champagnes werden in het verleden bekroond met vermeldingen in de Gault&Millau – Guide Hachette de vins – Revue des vins de France.